Kor Onclin

Na het Franse Privas, nu ‘postuum atelier’ in Beekbergen, Nederland

Na de terugkeer van Kor Onclin naar Nederland is een deel van zijn oeuvre,  inboedel van zijn atelier, en een veelheid aan documentatie nog jarenlang in Privas gebleven, in zijn tweede vaderland Frankrijk. In de zomer van 2015 werd het noodzakelijk om te zien naar een nieuwe ruimte. Daarbij is toen ook gedacht aan verhuizing naar een geschikte plek in Nederland.
Van de nood is een deugd gemaakt, en meer dan dat! Sinds oktober 2015 is alles uit Privas nu gehuisvest in Beekbergen, Nederland. Veel meer dan alleen maar een opslagruimte is hier sprake van een ‘postuum atelier’. Een prima plek om de kunstwerken te bekijken (zo’n 150 schilderijen op doek en op papier, plus de Totem-objecten), documentatiemateriaal te raadplegen en een beeld te krijgen van Kor Onclin in zijn werkruimte.
Dit atelier bevindt zich in De Tullekensmolen, een voormalige papiermolen, waarin tegenwoordig een museum voor oldtimers is gevestigd, het A-Ford Museum. We zijn de eigenaar van de Tullekensmolen, dhr. Nico Bredenoord, zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van deze mooie plek.
Het atelier is uitsluitend op afspraak te bezichtigen, contactname kan via het e-mailadres van de Stichting: bestuur@koronclin.com. Op www.tullekensmolen.com vindt u meer informatie over de Tullekensmolen.