Kor Onclin

Fondsenwerving

De Stichting doet actief en gericht aan fondsenwerving. 2018 was het honderdste geboortejaar van Kor Onclin. Het Stichtingsbestuur heeft hier in 2018 en 2019 aandacht aan besteed door de uitgave van een nieuw boek, enkele tentoonstellingen en een kunstproject op scholen. De stichting organiseert elk jaar tentoonstellingen en educatieve projecten. daarvoor is ze op zoek naar financiële middelen om dit te verwezenlijken. Voor particulieren en bedrijven kan de fiscaal-vriendelijke ANBI-regeling aantrekkelijk zijn.

Verschillende begunstigers hebben de voordelen van de ANBI-regeling al ontdekt. Diverse werken zijn in de afgelopen jaren aan de Stichting geschonken (klik hier). Ook was het mogelijk om in 2015 de aanzienlijke collectie werken en inboedel van het atelier uit Privas over te brengen naar Nederland. Verder kon een begin gemaakt worden met het digitaliseren van de vele werken op papier, een lang gekoesterde wens van de Stichting. Met onze grote dank aan de begunstigers: Collall (Stadskanaal), Prof. Dr. J. Hogendijk, dhr. S. Pol, dhr. Drs. J. Lindenbergh.

Eind 2017 besloten het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten subsidie te verstrekken voor de uitgave van een nieuw boek over Kor Onclin. Andere sponsors waren het Fonds Ritske Boelema Gasthuis Leeuwarden, Collall Adhesives & Paints Stadskanaal en het A-Ford Museum te Beekbergen. Het boek is eind 2018 verschenen.