Kor Onclin

Onderwijsprojecten

De Onclin-Chabrion Stichting heeft een bijzonder educatief kunstproject ontwikkeld, bestemd voor basisscholen en onderwijsorganisaties voor bovenschoolse cultuuractiviteiten.

Het project bestaat uit een dagdeel, waarbij kinderen kennismaken met echte kunstwerken en vervolgens zelf aan de slag te gaan met een schilderactiviteit.

Doel

Kinderen stimuleren in het ontwikkelen van hun gedachten, gevoelens en mening, en deze tot uiting leren brengen d.m.v. een bezoek en rondleiding op een expositie van kunstwerken van Kor Onclin.

Het ontwikkelen van hun expressiemogelijkheden d.m.v. een schilderactiviteit. Een bijzonder voorbeeld hiervan is het beschilderen van (auto)wieldoppen.

Achtergrond

Kor Onclin was behalve kunstschilder ook psychotherapeut en van oorsprong orthopedagoog. Als geen ander wist hij hoe belangrijk het voor mensen is om in hun kinderjaren zich vrij en onafhankelijk te leren uiten en zichzelf een mening te vormen. In de schooljaren zijn de expressievakken hier bij uitstek geschikt voor! Zij boren andere lagen aan dan de meer cognitieve vakken. Het heeft Kor Onclin ertoe gebracht zijn kunst hiervoor ter beschikking te stellen; eind jaren ’90 van de vorige eeuw heeft hij zelf nog de eerste projecten gedaan op scholen in de Franse Ardèche.

De Stichting heeft dit project voortgezet; vanaf 2011 in Frankrijk en sinds 2018 in Nederland.

Op deze link vindt u de brochure over deze projecten. De Stichting heeft een uitgebreide projectbeschrijving ter beschikking. Aanvraag via bestuur@koronclin.com.

Meer informatie over de onderwijsprojecten van de stichting vindt u op deze link.