Kor Onclin

Project scholen Ardèche 2015-2016

Aan het vervolg van het educatieve kunstproject op de scholen in de Ardèche (basisonderwijs) hebben ook in 2015 kinderen en leerkrachten weer met groot enthousiasme meegedaan. Weliswaar kunnen de scholen niet meer beschikken over schilderijen in de klas, maar de grote posterfoto’s van de kunstwerken blijken goed te voldoen.
Marleen Onclin heeft vorig jaar aan de DSDEN (organiserende onderwijsinstantie) 3 kleine vierkante tableautjes geschonken t.b.v. dit project. Hierdoor kunnen kinderen toch in aanraking komen met echte kunstwerken. En kan het onderdeel le toucher d’une peinture een vervolg krijgen.
Deze werkjes maken deel uit van ‘la valise pédagogique’ (pedagogisch koffertje) met materiaal t.b.v. het project.
Voor het schooljaar 2015-2016 hebben een aantal scholen zich weer aangemeld, nu ook in het noordelijk deel van de Ardèche.
De samenwerking met de projectleidster Mw. Sylvie Baux verloopt uitstekend; in september is de overeenkomst tussen de OC-stichting en de DSDEN-Ardèche weer met een jaar verlengd.

Tijdens haar verblijf in Privas is Marleen in september weer een middag actief geweest in een klas (kinderen met leer-en andere problemen) van de basisschool René Cassin in Privas. De kinderen hadden zich goed voorbereid! en kwamen met mooie vragen en ideeën over Kor Onclin en zijn schilderkunst!
Bijzondere toevoeging aan het project:
Aan de hand van het werk Jardin des Signes V (werk op schilderspapier) is een onderdeel ‘Muziek’ toegevoegd. Hiervoor worden diverse (afzonderlijke) elementen uit het werk gebruikt, in combinatie met muziek en muziek maken. Tijdens een internationale bijeenkomst dit najaar in Rome/Italië is hiervan een presentatie gegeven.