Kor Onclin

Kleur je verwondering

Kleur je verwondering. Zo heet het project van de Onclin-Chabrion Stichting voor leerlingen van groep 5 van de Franciscusschool uit Oldenzaal. Een groot succes met creatieve kinderen en kleurige wieldoppen als resultaat.

Dit project vond plaats  bij galerie Onclin Interieur projecten aan de Kleibultweg.

Na een voorbereidende les (17 mei) kregen de leerlingen een rondleiding op de permanente tentoonstelling van Kor Onclin. Daarbij werd vooral aandacht besteed aan het bekijken van kunst, wat je daaraan beleeft en aan het begrip ‘Verwondering’.

Volop geïnspireerd zijn de kinderen vervolgens zelf enthousiast aan de slag gegaan (buiten aan lange tafels)  met het beschilderen van autowieldoppen. En het resultaat mag er zijn!! 23 kleurrijke en heel divers beschilderde wieldoppen; ieder kind zijn eigen creatie. Een hele belevenis voor hen allen maar ook voor de leerkracht die alle kinderen met plezier en aandacht aan hun kunstobject zag werken.

De leerkracht heeft aan het CEPPO bij evaluatie aangegeven dat ze dit voor leerlingen een prachtig en zeer zinvol project heeft gevonden. Kinderen op deze manier al lerend, spelend en creatief laten werken geeft veel voldoening en ook nog fraaie kunstwerkjes!  Het eindcijfer 9 is dan ook een prachtige waardering voor deze pilot.

Klik hier voor enkele persberichten.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Scholtenhaer stichting, de Gelderman Stichting en de Vrienden van de basisschool Franciscus.